Bio

Yvonne H. Antonsen ( Født 1980 i Hammerfest, bor og arbeider i Namsos) har utdannelse som klassisk figurativ tegner, maler og kunstner ved Torhild Ramberg Studio, med gjestelærer Nicholas Beer.

 

Antonsen var en av 25 personer som ble plukket ut til å delta på Innovasjon Norges entreprenørskapskurs Alkymisten i 2012, samt at hun i tillegg mottok et stipend fra Innovasjon Norge til sine kunstprosjekt. Hun har også fått tilskudd til egen mentor, der hun ble veiledet av Maria Veie Sandvik, som er kunsthistorieforsker, kurator, kunstformidler og tidligere gallerist ved Galleri Maria Veie.

 

Antonsen underviser i kunstfag på ulike nivåer, med erfaring fra undervisning ved skoler og institusjoner. Hun har også jobbet som frilans formidler ved Kunstmuseet Nord-Trøndelag fra 2012, til hun i 2014 fikk en fast stilling innen forvaltning og formidling. Der har hun også ansvaret for formidling og veiledning i Kunstmuseets eget kunstverksted, som er et gratis opplegg for barn og unge en lørdag i måneden. I tillegg til å reise rundt med formidlingsopplegg for Den Kulturelle Skolesekken, er hun prosjektleder for Street Art Camp som så sitt lys i 2017.


English version

Yvonne H. Antonsen, born 1980 in Northern Norway, but now living and working in Mid Norway.

Major education  at Torhild Ramberg studio, where she studied sight-sized drawing and painting, with Nicholas Beer as guest teacher.

 

Antonsen was 1 of 25 who participated at an entrepreneurship course, The Alchymist, by Innovation Norway in 2012/2013.

And she also recieved establishment grants from Innovation Norway for her art projects. And also had the privilegue of working with mentor Maria Veie Sandvik for a year.

 

Yvonne teaches art in different levels, in schools and for adults.

She also works freelance as an art educator at Kunstmuseet Nord Trøndelag.